Hráč zápasu Hamšík: Výhra nad Ruskom nám otvára postupové dvere

15.06.2016 Celý región

Lille 15. júna (TASR) - Najlepším hráčom zápasu Rusko - Slovensko (1:2) na európskom futbalovom šampionáte vo Francúzsku bol špílmacher víťazného tímu Marek Hamšík, ktorý v hokejovej terminológii zaznamenal dva body za gól a asistenciu. Najskôr v 32. minúte našiel časovanou prihrávkou zo stredového kruhu nabiehajúceho Vladimíra Weissa, ktorý otvoril skóre stredajšieho súboja v Lille. V poslednej minúte úvodného dejstva Hamšík preukázal svoju genialitu a strelecké schopnosti, keď lahôdkovým "falšom" poslal loptu od žrde do siete. Rusi dokázali v 80. minúte už iba znížiť po presnom zásahu striedajúceho Denisa Glušakova.

Výkon stredopoliara SSC Neapol bol kľúčovým faktorom víťazstva slovenského tímu, ktorý si v druhom vystúpení na EURO 2016 pripísal do tabuľky B-skupiny premiérové tri body a oživil nádeje na postup do osemfinále. "Rusi boli silní na lopte, v jej držaní mali od nás navrch. My sme zasa boli nepríjemní pri protiútokoch. V druhom polčase to bolo z našej strany už len o bránení. Našťastie sme to dokázali udržať a dosiahli cenné víťazstvo," povedal Hamšík, ktorý si vychutnal historický triumf Slovenska debutujúceho na finálovom turnaji ME. "Naozaj sme všetci veľmi radi za premiérové víťazstvo Slovenska na európskom šampionáte, ktorým sme si možno otvorili brány do osemfinále. Čo sa týka môjho gólu, som na neho pyšný. Vlado Weiss mi to rýchlo z rohu rozohral, 'sekol' som si hráča, lopta mi skvele sadla," opísal Hamšík svoj presný zásah do siete "zbornej", ktorý bol jeho devätnásty v najcennejšom drese.

Slováci odčinili výsledkové zaváhanie s Walesom (1:2) a odlepili sa z posledného miesta v tabuľke B-skupiny, pričom môžu reálne pomýšľať na účasť vo vyraďovacej fáze. "Toto víťazstvo bolo pre nás veľmi dôležité. Uvidíme, ako zajtra dopadne zápas Anglicka s Walesom, ale výsledok z neho nás až tak nemusí zaujímať. Spoliehame sa na vlastné schopnosti. V poslednom zápase skupiny nás čaká najväčší favorit Anglicko. Bude to najťažší zápas v skupine. Máme dostatok času, aby sme sa na neho pripravili," dodal Hamšík.
 

Vyberte región